Stavba důležité křižovatky u Třebechovic pod Orebem má zpoždění. Řidiči musí dál počítat s omezením

25. říjen 2021 08:41

S komplikacemi na silnici musí ještě stále počítat řidiči u Třebechovic pod Orebem. Oprava problémové křižovatky totiž nabrala mírné zpoždění. Stavbaři se během opravy potýkali hned s několika problémy. 

Čtěte také

„Je to stavba velmi náročná," říká stavbyvedoucí firmy Sovis Martin Lazok.

Stavbaři se během opravy například potýkali s problémem okolo přeložky plynového vedení nebo také se spodní vodou.
„Za svoji dvacetiletou stavební kariéru jsem se dosud nesetkal s tak složitou stavbou."

Opravu ale provází i problémy se stoupající cenou, například za stavební materiál. Podle Lazoka se náklady této stavby navýšily minimálně o 35 procent.
„Nákladovost této stavby je velkým problémem víceméně pro naši firmu. Pro investora to nemá dopad, zakázka je zasmluvněna, takže my musíme pracovat a nakupovat materiál za ceny, v jaké prostě nyní je."

Čtěte také

I přes potíže mají už velkou část práce stavbaři hotovou. Aktuálně pracují převážně na podchodu pod silnicí a na stavbě jsou i v sobotu a v neděli, aby byla oprava co nejdříve dokončena.
„Dá se říct, že v tuto chvíli máme dvě třetiny stavby úspěšně za sebou. Zaměstnance i subdodavatele jsem poprosil, aby pracovali bez ohledu na počasí, s tím, že budou směnovat a střídat se. Naším zájmem je, aby se tady pracovalo od svítání do soumraku."

Na silnici musí ale ještě stále počítat řidiči s komplikacemi.

„Stále se jezdí kyvadlově. I když teď už čerstvě po druhé straně, což jsou zhruba dvě třetiny šíře komunikace," dodává starosta Třebechovic Roman Drašnar za Nestraníky.

Původní termín dokončení se tak o několik dní protáhne. Pokud to počasí dovolí, hotovo by mělo být na začátku prosince.

Spustit audio

Související