Starostou Písku je poprvé v novodobé historii sociální demokrat

8. listopad 2010

Nově zvolení písečtí zastupitelé v neděli odpoledne vybrali ze svých řad i nové vedení města. Jak avizovala vítězná ČSSD už před komunálními volbami, počet místostarostů snížila ze tří na dva.

Čerstvé výsledky hlasování oznámila Českému rozhlasu Hana Rambousová z Volby pro město: „Novým starostou Písku se stal JUDr. Ondřej Veselý zvolený za Českou stranu sociálně demokratickou. Jako dva místostarostové byli ustanoveni zástupci zvolení za Volbu pro město, prvním místostarostou se stal Ing. Vojtěch Bubník a druhým já.“

Písek tím získává poprvé v polistopadové historii sociálnědemokratického starostu. ČSSD se dosud nikdy nedostala ani do rady města, tu si dosud vždy podržela pravice. V letošních komunálních volbách však svou roztříštěností dala prostor nezávislým a levicověji orientovaným politickým subjektům.

ČSSD tak uzavřela vítěznou koalici s Volbou pro město, která skončila ve volbách jako druhá, a ODS, která zaujala až čtvrtou pozici. V zastupitelstvu kromě nich zasedli SNK Evropští demokraté, komunisté a zástupci TOP09.

V radě města mají sociální demokraté pět zástupců, ODS dva a Volba pro město jednoho zástupce.

Spustit audio