Spisovatelka Blanka Solařová-Calibaba muže cíleně hledala v Dubaji. „Říkám mu Hovňous,“ směje se

5. duben 2019

Její život je dobrodružství a její vyprávění velká zábava. Rodačka z Brna žila v Kanadě a po rozvodu zakotvila v Dubaji, kde si začala cíleně hledat nového manžela.

„Opravdu! Já jsem si tu lásku naplánovala,“ říká bez obalu. „Přihlásila jsem se na internetovou seznamku, a když někdo prošel prvním řízením, pozvala jsem ho do kavárny a dala mu půl hodiny. Když se mi nelíbil, tak jsem se rozloučila, a za deset minut přišel další!“

„Takže jsem dělala nábor a můj manžel… můžu tady říct, jak mu říkám? Hovňous. Tak ten postoupil do dalšího kola a toho jsem si vybrala. Vzali jsme se rychle, protože v Emirátech nemůžu bydlet s někým na psí knížku. To by mi jako učitelce nedělalo dobrou pověst. A ještě pořád jsem vdaná. Klape to, i když Hovňous mi každý den říká, že zavolá šejkovi Ahmedovi, že mě chce vrátit.“

Tereza Kostková a Blanka Solařová-Calibaba

Hledat si tímhle způsobem v arabském světě manžela je těžko představitelné. Právem. „V Emirátech ruší jakékoli seznamky a nevhodné webové stránky. Můžete si ale stáhnout aplikaci, která předstírá, že jste třeba ve Švýcarsku a pak se na tu seznamku dostanete,“ vysvětluje se smíchem spisovatelka, ale také novinářka a učitelka Blanka Solařová-Calibaba.

Je pro ni jako učitelku výhodné být blondýnou s bílou pletí? Proč byl ve škole jejím oblíbencem žák jménem Naser? Jak probíhá výuka v Kanadě a jak ve Spojených arabských emirátech? Na čem právě teď pracuje?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související