Špindlerovský skiareál připravil kvůli Světovému poháru žen v alpském lyžování dopravní opatření

24. leden 2023 07:45

Skiareál ve Špindlerově Mlýně připravuje mimořádný dopravní projekt. Na konci týdne totiž do města dorazí tisíce diváků a účastníků Světového poháru žen v alpském lyžování. Organizátoři chtějí zabránit možnému kolapsu, proto připravili parkovací místa na vyhrazených úsecích silnice. 

Čtěte také

K dispozici budou i vybraná parkoviště, kde bude možné nechat auto bezplatně. To bude možné například u fotbalového stadionu a ve Špindlerově Mlýně parkoviště P1, P2 a P3.

Pokračuje šéf této sportovní akce Max Gottfried. „Budeme doporučovat všem návštěvníkům Špindlerova Mlýny, aby v této době maximálně využili připravený dopravní projekt, který za tímto účelem chystáme.“

„Bude možnost parkovat automobily na bezpečných a hlídaných místech. A dál se potom dopravit autobusem. To se bude samozřejmě týkat jak lyžařů tak návštěvníků světového poháru, doplňuje Max Gottfried.

Čtěte také

Horské středisko s více než tisícovkou stálých parkovacích míst bude pro návštěvníky otevřené do vyčerpání parkovacích kapacit. Poté budou auta na kontrolních stanovištích odkláněna zpět na záchytná parkoviště v okolí Vrchlabí, odkud bude návštěvníky svážet do střediska bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

Výjimku budou mít vozidla s povolením či platným dokladem o zaplaceném ubytování v oblasti. Kyvadlová autobusová doprava z Vrchlabí bude mít plánované intervaly 10 až 15 minut. Z Vrchlabí budou jezdit do Špindlerova Mlýna také klasické linkové autobusy.

Cestující po vystoupení ve Špindlerově Mlýně mají možnost jít do místa konání akce pěšky či využít kyvadlových autobusů, které budou jezdit ve městě, uvedli pořadatelé.

Čtěte také

Od 28. ledna od 6:00 do 18:00 bude zakázán vjezd vozidel nad 3,5 tuny od Vrchlabí, Herlíkovic směrem do Špindlerova Mlýna. Ve stejnou dobu bude tento zákaz platný i v neděli 29. ledna. Výjimku pro vjezd budou mít vozidla Integrovaného záchranného systému, autobusy a vozidla silničářů a technických služeb a také místních obyvatel či ubytovaných, vždy s platným povolením.

Značný zájem o světový pohár potvrzuje i obsazenost hotelů a penzionů v krkonošském středisku. Podle vedení města jsou k dostání jen lůžka z vrácených rezervací. V plném proudu jsou také přípravy v samotném areálu. Podmínky zlepšil v posledních dnech návrat zimního počasí.

Ve Špindlerově Mlýn v areálu Svatý Petr se pojedou 28. a 29. ledna dva slalomy světového poháru. Jde o náhradní slalom žen za zrušený závod světového poháru v Záhřebu.

autoři: Kateřina Kohoutová , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související