SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na film Krajina ve stínu. Podívejte se, kdy soutěžíme

7. září 2020

Od pondělí do čtvrtka budeme ve vysílání Ranního Radiožurnálu soutěžit o vouchery na předpremiéru filmu Bohdana Slámy Krajina ve stínu.  Nalaďte si nás hned ráno!

Čtěte také

Příběh o soužití Čechů a Němců za druhé světové války a těsně po jejím skončení se opírá o skutečné události v pohraniční oblasti Vitorazska. Ta byla do roku 1920 součástí Rakouska, po první světové válce ji ale na základě územního dělení získalo Československo. V dalším světovém konfliktu bylo Vitorazsko nedobrovolně připojeno k nacistické Říši.

Děj nového černobílého filmu režiséra Bohdana Slámy a scenáristy Ivana Arsenjeva začíná těsně před vypuknutím druhé světové války.

„Náš příběh je o konfliktu našich německých spoluobčanů po válce s Čechy, kteří zase většinou ve válce kolaborovali s německým režimem a o to větší potřebu pak měli se mstít. Takže je to o malých lidech, z nichž málokdo dokáže být hrdinou,“ charakterizuje snímek režisér.

Krajina ve stínu je příběhem lidí v malé vesnici Schwarzwald, které dějiny vláčejí událostmi třicátých a čtyřicátých let minulého století. Jak se vyrovnat se smrtí z rukou vlastních sousedů? Jak čelit rostoucímu zlu, kterému nikdo nevzdoruje? Co dokáže lidská vůle žít a jaká je hodnota pokory a naděje?
oficiální text Luminar Film

Jak soutěžit

Poslouchejte od 7. do 9. září. Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na Krajinu ve stínu“.

Krajina ve stínu

Kdy? 9. září od 20 h

Kde? Kino Atlas, Praha Florenc

Ve čtvrtek 10. září soutěžíme o vouchery na projekci v síti kin CineStar po celém Česku, konkrétně v Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Jihlavě, Českých Budějovicích, Plzni, Liberci, Mladé Boleslavi nebo Pardubicích. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci vstupenky na film do + město“.

Ve hře je celkem 100 voucherů pro 50 výherců na předpremiéru v pražském kině Atlas a 20 voucherů pro 10 výherců do multikin sítě Cinestar v regionech. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

Kompletní pravidla najdete zde.

autor: and
Spustit audio