Sólový zpěv, hraní ve filmech i účinkování v muzikálech. To vše miluje talentovaná Nelly Řehořová

10. leden 2022

Talentovaná muzikálová herečka, zpěvačka a také modelka Nelly Řehořová se narodila v Opočně, ale vyrůstala v Polici nad Metují. Už jsme měli možnost vidět ji v několika filmech, ale i na těch největších muzikantských pódiích, jaké je třeba v pražské O2 aréně.

Hodně jsme hráli v našem vysílání celé svátky vaši skladbu Pod jmelím. Lidé si o ni i volali, je veselá a svižná. Napsal ji Matěj Burda.
Ano, to je můj kytarista a kapelník. A napsali jsme to i tak trochu spolu, většinou se podílím trošku na textu. I teď se do toho snažím hodně angažovat. Nejvíc spolupracuji s Marcelem Procházkou, se snažíme spolu udělat do budoucna i desku.

Zpěvačka a herečka Nelly Řehořová

Nelly Řehořová se věnuje herectví a zpěvu od dětství, poprvé stále před kamerou ve 12 letech. Účinkuje v divadle Broadway a Hudebním divadle Karlín, ale pracuje i na své sólové dráze zpěvačky. V letech 2019 a 2020 odjela turné se svou kapelou jako předskokanka Michala Hrůzy a Evy Farné.

Takže i autorská činnost vás láká a baví. Chcete se spolupodílet.
Ano, chtěla bych se čím dál víc zapojovat do autorské činnosti.

Jsem šťastná, že se daří písničce Budeme svoji. Videoklip jsme točili tady v kraji, v nádherném kostele v Neratově.
Nelly Řehořová, zpěvačka

Dá se říct, že vaše kariéra začala úspěchem v soutěži Česko zpívá a také rolí v komedii Babovřesky?
To byl můj začátek a hodně mi to otevřelo dveře. Potom přišly další filmy jako Strašidla a Špunti na vodě, Pohádky pro Emu, Čertoviny. Pak i seriál Přijela pouť, Specialisté. I film Andílci za školou, který tedy ještě nevyšel, točilo se to, když mi bylo 17 a teď mi je 20. Covid to překazil, tak uvidíme, kdy půjde film do kin, nebo jestli se umístí třeba jen na Netflix, to se uvidí.

Když se natáčely Babovřesky, tak vám bylo 13. Tedy 7 let profesní dráhy už je za vámi. Změnila byste něco nebo jste ráda, jak jste do umělecké branže krásně vplula?
Byl to vždy můj sen a jsem za to hrozně vděčná. Vážím si, že se tohle všechno stalo a snažím se pořád posouvat dál.

Zaznamenali jsme vás i v soutěži SuperStar. Co vám ta účast dala?
Nebyla jsem z toho úplně nadšená. Nejdříve mě tam pozvali a já jsem si řekla, proč ne, protože v době pandemie nebyly moc koncerty. Ale písničky nám přiřazovali a nedostala jsem moc možnost se na něčem předvést rozsahově.

Jak vypadá zákulisí takové soutěže? Je tam nějaká rivalita?
Určitě, někteří tam strašně intrikovali, což mě fakt překvapilo. Já jsem tam jela spíš na pohodu.

Čtěte také

Co považujete za svůj dosavadní největší úspěch? Hrála jste v mnoha filmech a také jste byla hostem na koncertech Michala Hrůzy a Ewy Farné.
To bylo super a také skvělá zkušenost. Hrozně mi chybí koncertování. Zase bych nejradši jela na nějaké turné. A za největší úspěch asi považuji natočené filmy, ale i vlastní písničky. A muzikály. Nevím, co bych z toho upřednostnila, protože mám ráda všechny tyto tři obory. Herectví ve filmech, pak muzikálové herectví, kde je i zpívání a také sólový zpěv, vlastní popová tvorba.

Kdo vymyslel jméno Nelly? A proč?
Protože dělám písničky i v angličtině, tak jsem si řekla, že ta dvě Ř v mém příjmení Řehořová tam asi nebudou úplně ideální, kdyby si to chtěli poslechnout i lidé v zahraničí. Ale zase se setkávám i s tím, když jsem jen Nelly, že se to občas tluče s jedním černochem v Americe, který má stejné umělecké jméno.

Písnička Budeme svoji se dostala na třetí místo playlistu Spotify, to je ohromný úspěch.
Ano, jsem hrozně šťastná, že se písničce tak daří. Videoklip jsme točili tady v Královéhradeckém kraji v kostele v Neratově.

Čtěte také

Jak přicházíte k tak krásným skladbám?
Většinou spolupracuji s Marcellem, Marcel Procházka se jmenuje. Sedli jsme si i po lidské stránce a hlavně hudebně mi tam nechává prostor. Zároveň je hrozně šikovný, takže většinu písniček jsme dělali spolu a stále spolupracujeme.

Co vás teď čeká, můžeme vás někde vidět a slyšet? Doba není kultuře příliš nakloněna.
Zatím hrajeme v divadlech a doufám, že hrát budeme. Teď na konci měsíce budeme hrát muzikál Rebelové, kde mám roli Buginy, takže tam se určitě můžete přijít podívat. Je to krásná muzika i scéna. Režíroval to Filip Renč a myslím si, že kdo má rád muzikály, tomu by se to mohlo líbit. Potom jsme teď zrovna včera odehrála Muže se železnou maskou. Také byl v pátek koncert Legenda Zdeněk Borovec, jeho záznam můžete vidět 26. února na ČT1. A jinak účinkuji v dalších muzikálech Láska nebeská a Kvítek mandragory. A od ledna budeme ještě zkoušet nový muzikál Ostrov pokladů, který napsal Josef Laufer.

A kdy přijde vyprodaná O2 Aréna?
Tak to uvidíme. Nechci předbíhat, ale který zpěvák by nesnil o vyprodané pražské O2 aréně?

Celý rozhovor Pavly Kindernayové s herečkou, zpěvačkou a krásnou ženou Nelly Řehořovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související