Sobotní Noční linka: Jak jste se postarali o rodiče?

22. leden 2022

Rodiče se o nás starali v dětství a prakticky nás provází celým naším životem. Postarali jste se o své rodiče ve stáří? Jak jste řešili situaci, když už vám bylo jasné, že se o sebe sami nepostarají? Je v dnešní době těžké zajistit rodičům důstojné stáří? Bydleli s vámi vaši prarodiče? Byl to pro vás vzor, jak se v budoucnosti zachováte k rodičům vy sami? Jak na své rodiče vzpomínáte?

Měla jsem v životě velké štěstí, protože mě vychovávali milujícící rodiče. Je mi vždy líto všech dětí, které takové štěstí neměly. Bylo a je pro mě samozřejmostí rodičům péči poskytnout. Měla jsem možnost sledovat, jak se rodiče postarali o babičku. Bydlela u nás až do své smrti. Nikdy pro nás nebyla přítěží.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.