Sněhu je v Krkonoších dost, podmínky pro lyžování jsou dobré

13. duben 2012

Krkonoše mají před sebou poslední dny letošní zimní sezóny. Na svazích stále zůstává místy až přes půl metru sněhu. Zájem lyžařů je už ale menší. Kde se tedy o víkendu ještě rozjedou vleky a jaké podmínky mají lyžaři na svazích?

„V Krkonoších je dnes ve vyšších polohách mlhavo, teploty jsou kolem plus dvou stupňů. Ve střediscích ale svahy přimrzly, teploty klesaly pod nulu, minusové teploty ale teď už jsou jenom na hřebenech. Sněhu na svazích je stále dost, v nejvýše položených střediscích je i metr sněhu,“ informuje přímo z místa reportér Českého rozhlas Martin Pařízek.

Díky tomu, že se teploty drží nízko, zůstanou svahy upravené celý den, lyžovat se o víkendu bude dát třeba ve Špindlerově Mlýně, Harrachově nebo ve Slapech na Černé hoře. Vyjet se dá i na běžky.

„Sněhu na hřebenech je stále hodně, nad Špindlerovým Mlýnem je zhruba patnáct kilometrů upravených tratí, a to jak pro klasiku, tak pro bruslení. To samé platí pro tratě nad Harrachovem, i tam vyjely rolby pro úpravu stop, takže se dá vyjet směrem na Horní Mísečky, běžky by neměli běžkaři kvůli roztátým místům nikde sundávat.“

Ani víkend ale nebude pro lyžaře v letošní sezoně konečná, lyžovat by se mělo i v následujících dnech, sezonu ale uzavřou ve Špindlerově Mlýně a také Harrachově.

„Kde se vleky zatím nezastaví, to jsou Horní Mísečky, kde je předpoklad, že pokud bude přát počasí, s lyžováním zde vydrží až do 1. května. Na tomto místě je to už tradice, kterou přerušil snad jen minulý rok, kdy vysoké teploty nedovolily v dubnu úpravu sjezdovek,“ doplňuje Martin Pařízek.

autoři: lvb , tej
Spustit audio