Smažená růžičková kapusta s mletým masem 24.7.2004
Suroviny:
300 g čistých kapustiček, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, sůl, koření na mletá masa, kari koření, majoránka, 4 stroužky česneku, 3 lžíce polohrubé mouky, hladká mouka, olej.
Postup:
Kapustičky opláchneme a vysypeme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Maso promícháme s vejcem, solí, kořením, utřeným česnekem a moukou.
Z hmoty vykrajujeme menší kousky, kterými obalujeme kapustičky, posypeme moukou, vložíme do horkého oleje a zvolna smažíme.
Příloha:
Bramborová kaše.
Náš tip:
Kapustičky můžete nakonec obalit ještě v trojobalu.
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.7.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.