Škváru nahradí umělá dráha. Atleti v Dobrušce budou mít v budoucnu moderní sportoviště

6. září 2017

Atleti v Dobrušce chystají opravu stávajícího škvárového oválu na Městském stadionu Václava Šperla. Současné sportoviště už nevyhovuje moderním trendům a limituje atletický oddíl v jeho dalším rozvoji. Díky novému povrchu budou moci v Dobrušce pořádat i velké atletické soutěže.

Atletický ovál funguje na městském stadionu Václava Šperla v Dobrušce už téměř 50 let a je jasné, že svá nejlepší léta má už dávno za sebou.

Čtěte také

Škvárový povrch navíc nesplňuje náročné požadavky moderní aletiky, říká předseda oddílu Luděk Ovčarík: „Škvárová dráha nás limituje zejména s počasím a s údržbou. Dovedete si představit, že v dnešní době udržet škvárovou dráhu tak, aby se na ní dalo důstojně závodit, je velmi pracné. Pak už je ten materiál nenahraditelný a nakonec to také špiní a při špatném počasí je to prakticky neschůdné."

Oprava atletické části městského stadionu má stát 16 milionů korun

60 procent ceny má pokrýt dotace z ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a zbylých zhruba 6,5 milionu přidá atletům město Dobruška, říká nezávislý starosta Petr Lžíčař: „Atletický stadion je jeden z posledních, který ještě nemá umělou atletickou dráhu včetně sektorů. Takže jsme se rozhodli podpořit sportovní klub v Dobrušce a zastupitelstvo 13. srpna schválilo příspěvěk ve výši minimálně těch 40 procent, což je vlastně podíl sportovců na té realizaci."

Atletický stadion a tartanová dráha

Atletický oddíl, který má v Dobrušce letitou tradici, má aktuálně zhruba stovku členů

Ti se kromě moderní dráhy dočkají i nových sektorů na vrhačské disciplíny: „Projekt počítá s šesti dráhami. Počítáme také s úplně novou věcí, jako je vodní příkop na překážkové běhy. Počítáme s plochou na dopad disku. A mimo stadion plánujeme, že bychom rádi měli sektor pro vrh kladivem," říká Luděk Ovčarík.

S opravou stadionu chtějí atleti začít už příští rok na jaře. Po jejím dokončení by mohli v Dobrušce konečně pořádat i závody krajského přeboru.

Spustit audio