Školička internetu pro seniory v Hradci Králové

25. září 2010

Po úspěšných kurzech v loňském roce se Nadační fond Elpida vydal se "Školičkou internetu pro seniory" také do Hradce Králové. Od 12. března se na seniory těší lektoři v Domě dětí a mládeže v Kozinově ulici. Během deseti lekcí se senioři seznámí s využitím internetu, elektronické pošty a také s prací v systému Windows a textovým dokumentem. Každý pátek od 13:15 a od 14:30 hodin je učebna v Domě dětí a mládeže připravena pro přihlášené seniory. Kurzy budou probíhat po dobu 10 týdnů až do 14. května.

Kurzy internetu vzbudily mezi seniory obrovský zájem. V minulém roce uspořádal Nadační fond Elpida celkem devět Školiček internetu nejen v Praze, ale také v Brně, Olomouci a Ústí nad Labem. V těchto regionech pokračují kurzy i letos. Navíc rozšiřuje Nadační fond Elpida Školičku také do dalších regionů, a to do Hradce Králové a Plzně.
"Opravdu velice mile nás překvapil velký zájem seniorů, kteří se hlásí do naší Školičky internetu," říká ředitelka Nadačního fondu Elpida Mgr. Zdenka Gonsiu a pokračuje: "V Hradci Králové jsme pro přihlášené seniory otevřeli hned dva kurzy."
Lektory kurzů jsou mladí lidé se zkušeností s počítačem a internetem, kteří mají k seniorům přátelský individuální přístup. Své zkušenosti předávají srozumitelnou nenásilnou formou a lekce uzpůsobují potřebám skupiny studentů. Na přípravě projektu se svou odbornou radou podílel také profesor Stanislav Jireš z Vysoké školy ekonomické v Praze. Profesor Jireš vede Senior Internet klub a je garantem Univerzity třetího věku při VŠE.
Nadační fond Elpida vznikl v červnu roku 2002 a jeho zřizovatelem je mezinárodní farmaceutická společnost s vlastním vývojem a výzkumem originálních léků GlaxoSmithKline (GSK). Tento nadační fond byl zřízen za účelem podpory českého zdravotnictví, zlepšení kvality lidského života seniorů prostřednictvím konkrétních projektů a v neposlední řadě pak podpory mladých českých vědců v oblasti molekulární biologie.

Logo
Spustit audio