Skladatel Ondřej Soukup a zpěvačka Lucie Šoralová jsou Na větvi s Halinou

14. únor 2017

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 13. února 2017 v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Hosty pořadu byli hudebníci a současně manželé - zpěvačka Lucie Šoralová a skladatel Ondřej Soukup. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Ondřej Soukup je český baskytarista a hudební skladatel.

V roce 1975 absolvoval Pražskou konzervatoř, poté působil v mnoha jazzových a popových kapelách jako baskytarista (např. v Pražském výběru, spolupracoval i s Pavlem Fořtem v jeho studiové skupině Labyrint), ale počátkem 80. let 20. století přestoupil ke Karlu Gottovi a současně skládal a aranžoval hudbu. Poté se komponování začal věnovat naplno a zároveň se pustil do produkování desek.

V roce 1983 složil hudbu ke svému prvnímu celovečernímu filmu Druhý tah pěšcem. Od té doby je podepsán pod hudbou ke dvaceti dalším celovečerním snímkům, mezi které patří i Oscarový film Kolja režiséra Jana Svěráka.

Ondřej Soukup

V roce 1998 získal Českého lva za nejlepší skladbu k filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa a o tři roky později ho získal i za hudbu k filmu Jana Svěráka Tmavomodrý svět.

V roce 1989 složil pro baletní představení souboru UNO Šachmat hudbu na pomezí vážné a populární hudby (crossover) na latinské texty Jaromíra Wolfa. Na úspěšném projektu se jako zpěváci a pěvci podíleli Lucie Bílá, Michael Kocáb, Gabriela Osvaldová, Olga Orolinová, Ivan Kusnjer a Ivona Škvárová, jako recitátor také Jiří Bartoška.

Kromě muzikálů a scénické hudby pro televizi a film skládá popové písně. Spolu s bývalou manželkou a textařkou Gábinou Osvaldovou úzce spolupracují s Lucií Bílou, pro kterou složil album Missariel oceněné pěti cenami Gramy. V roce 2000 měl premiéru jeho muzikál Johanka z Arku, který se i po více než dvou letech hrál v divadle Ta Fantastika osmkrát týdně.

V historicky první řadě soutěže Česko hledá Superstar byl členem poroty, jako porotce se zúčastnil i druhé řady této soutěže a první řady české verze soutěže X-factor.

S bývalou manželkou Gábinou Osvaldovou má syna Františka, který je také hudebníkem (je spoluzakladatelem kapely NightWork). V lednu 2017 se oženil se slovenskou zpěvačkou Lucií Šoralovou, se kterou má dceru a syna.

Halina Pawlowská

Lucia Šoralová od svých sedmnácti let zpívala ve slovenském folklórním souboru Lúčnica.

Tři roky poté úspěšně absolvovala konkurz do české verze muzikálu Vlasy v Praze v Divadle Pyramida. Rok studovala na Vysoké škole pedagogické - obor speciální pedagogika a necelé tři roky studovala zpěv na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

Lucia Šoralová

Kvůli roli Lorraine ve slovenské verzi muzikálu Dracula se přestěhovala zpět do Bratislavy. Zde si později zahrála Agnes v muzikálu Krysař a Ofélii v Hamletovi.

V Praze, kde momentálně žije, má na kontě další muzikálové role v Johance z Arku a Miss Saigon. Ztvárňuje také Anežku v muzikálovém dramatu Daniela Landy Tajemství.

Šarmantní Lucie Šoralová zhudebnila básně textaře Michala Horáčka a výsledkem je spoločné album „O lásce, cti a kuráži“.

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.