Simonu Postlerovou znáte i jako Audrey Hepburnovou, Moniku Bellucci nebo Samanthu Carterovou

Jednohubky Tomáše Magnuska hostily tentokrát v radiokavárně u mikrofonu herečku Simonu Postlerovou.

Simona Postlerová pochází z plzeňské divadelnické rodiny - její otec byl režisér Alexandr Postler, matka herečka, bratr Alexandr Postler je také herec. Vystudovala gymnázium, potom herectví na DAMU v Praze. Během studií na DAMU hostovala v Národním divadle, kde byla v letech 1987 až 1992 v trvalém angažmá.

V Činoherním klubu hostovala například ve Třetím zvonění, v karlínském divadle si zahrála v muzikálu Chicago, hostovala též v Divadle Ungelt ve hře Perla Hollywoodu a já. Od roku 1992 hraje v Divadle Na Vinohradech.

Simona Postlerová v rozhlasovém klubu s Tomášem Magnuskem

V televizi hrála např. v seriálech Hotel Herbich, Ordinace v růžové zahradě, Poslední sezóna, na obrazovce ji mohli diváci vidět i v inscenacích Nezvěstný, Stará láska nerezaví, Osudné dveře nebo Kočky.

Velmi známá a úspěšná je také v dabingu. Dabovala třeba Samanthu Carterovou v seriálu Hvězdná brána, Lorelai Gilmoreovou v seriálu Gilmorova děvčata, Annie Hackerovou v Jistě, pane ministře, Audrey Hepburnovou ve filmu Snídaně u Tiffanyho, Persefonu (Moniku Bellucci) ve filmu Matrix Reloaded.

autoři: Milan Baják , Tomáš Magnusek
Spustit audio