Silvestrovská noc: auto v protisměru, zraněná lékařka a drobné požáry

1. leden 2022 11:30

Zatímco hasiči prožili s necelými třemi desítkami výjezdů průměrnou silvestrovskou noc, záchranáři nebo policisté měli zásahů víc. Naštěstí ale nešlo o závažné případy. 

Pokud jde o absolutní počet, měli náročnou směnu především na záchrance, kde měli nahlášený téměř dvojnásobek událostí ve srovnání s běžným rokem. 

Posádka záchranky musela být ošetřena

Podle mluvčího krajské záchranky Ivo Nováka došlo ke zhruba polovině výjezdům k událostem, souvisejícím s alkoholem včetně nevolností nebo intoxikací. Samotnou pyrotechniku tentokrát lidé používali zřejmě zodpovědněji než obvykle nebo měli štěstí, žádné závažné zranění způsobené pyrotechnikou záchranka ošetřovat nemusela. Bylo jen několik "drobnějších" zranění především ruky nebo obličeje. Asi nejzávažnější případ se stal v sanitce záchranářů, kde opilá žena zaútočila kopanci na lékařku a doslova jí ze sanitky vykopala na silnici, na chirurgii musel být ošetřen i řidič, který přišel napadené na pomoc a pro oba silvestrovská služba skončila.

Po dálnici D11 jelo auto v protisměru

Policisté řešili od šesti večer do šesti ráno skoro stovku případů, například jedno vozidlo v protisměru na dálnici D11, řidička byla střízlivá a nebyla ani pod vlivem drog, jen se spletla. Po druhé hodině ráno přijali policisté oznámení k osobě, která se měla nacházet uvnitř kontejneru na Jičínsku. Po příjezdu hlídky na místo byl v kontejneru nalezen podnapilý spící muž, který byl následně předán spolubydlícím. Uvedl pouze, že si chtěl odpočinout a záhy patrně usnul. Většina dalších výjezdů byla k drobným hádkám nebo potyčkám.

Hasiči vyjížděli k 29 událostem

Celkem 29 výjezdů je číslo, které se nijak neliší od předchozích let. Navíc šlo o výjezdy k méně závažným událostem jako k požáru kontejnerů nebo zbytků zábavní pyrotechniky, případně technickou pomoc s otevřením dveří, kterou majitelé nakonec ani nepotřebovali, protože než stihli hasiči přijet, rozbili okno a vlezli dovnitř právě otevřeným oknem.

autoři: Tomáš Lörincz , FRE
Spustit audio