Silně opilý řidič usnul za volantem. Auto zaparkoval uprostřed silnice nedaleko obce Osenice

23. srpen 2019 10:31

Ve čtvrtek 22. srpna v půl jedenácté dopoledne přijali policisté na tísňové lince oznámení o možné zdravotní komplikaci padesátiletého řidiče, který zůstal s vozidlem Škoda Fabia stát uprostřed silnice nedaleko obce Osenice a nereaguje na žádné podněty.

Pro oznamovatele muselo být jistě velkým překvapením, když se mu po několika minutách podařilo muže probudit a ten následně z místa neprodleně odjel směrem na Rokytňany.

Čtěte také

Na místo vyslaná policejní hlídka vozidlo zahlédla v obci Dolní Rokytňany při odbočování do slepé ulice. Následně provedené orientační dechové zkoušky na alkohol u muže prokázaly pozitivní hodnoty 3,84 a 4,00 promile alkoholu v dechu.

Policistům tak nezbývalo nic jiného, než muži zakázat další jízdu, na místě mu zadržet řidičský průkaz a v neposlední řadě ho předat rodinnému příslušníkovi.

Provinilec se tak měl svým jednáním dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Upozornění:
Řízení pod vlivem alkoholu je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem drog. V obou případech je takový řidič velkým nebezpečím nejenom sám pro sebe, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím menší je řidičova schopnost své vozidlo ovládat. Na odhalování těchto řidičů se jičínští policisté zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související