Seskok padákem, elektrický vozík i záplava čokolády. Ježíškovým vnoučatům stále přibývají přání

21. listopad 2017

Sny se dají plnit v každém věku. Denně se o tom přesvědčujeme díky projektu Ježíškova vnoučata. Na webu jeziskovavnoucata.cz můžete seniorům vánoční přání splnit i vy. Třeba v domově důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku žije paní Marie, která má opravdu netradiční přání.

„Přála jsem si seskok padákem,” usmívá se jednadevadesátiletá seniorka. „Vždy když vidím létat rogala, je mi líto, že už nejsem mladá. Pohled dolů jim závidím.”

Pan František z Červenky na Olomoucku si zase přeje elektrický vozík. Své přání napsal Ježíškovým vnoučatům a našla se paní, která mu vozík koupí.

Dárkyní je Simona Mestdagh. Je z Prahy, ale dárek poveze až k Olomouci. „Chci podarovat člověka, kterému vozík zlepší kvalitu každodenního života. Je to dárek na celý život,” vysvětluje. „Vybírala jsem podle přání, ne podle regionu.”

Protože cesta na Moravu povede z muzea čokolády, kde je Simona spolumajitelkou, dá se čekat i nějaký nášup. „Pro všechny klienty Červenky přivezeme čokoládu, konkrétně stogramové tabulky, na kterých bude napsáno Veselé Vánoce. Všem sestřičkám přivezeme třísetgramovou čokoládu s jejich jménem,” popisuje Simona Mestdagh.

Do projektu Ježíškova vnoučata se stále mohou zapojit i další domovy pro seniory a pečovatelské služby. Více informací najdete na webu jeziskovavnoucata.cz.

autoři: Jana Házová , mkk
Spustit audio