Seriál o cyklostezkách: Trasu z Černého Mostu přes Klánovický les zvládnou i méně zdatní jezdci

19. srpen 2018

Zajet na konečnou metra a odtud do přírody na kole. To zkusila naše reportérka Lenka Vrzalová, která si v dalším díle o pražských cykostezkách popojela MHD na Černý Most a odtud na kole směr Klánovický les.

Reportérka Lenka si dala první zastávku u Počernického rybníka na lesní cestě. Tam dorazila po cyklostezce A44 a A259, která vede z Černého Mostu. „Trasa sem je velice dobře značená. Zatím jsem nezabloudila, což je u mě úspěch. Mám namířeno až do Úval, kde jsou prý menhiry,“ komentuje první úsek cyklostezky. Lenka se potřebovala dostat ke Klánovickému lesu, kam jela převážně po silnici. Podle ní ale naštěstí nebyl velký provoz.  „Jsem v Klánovickém lese v oblasti Nových Dvorů a pokračuji směrem na Úvaly. Klánovický les je spíš takový lesoparčík, hodně kultivovaný. Cestičky jsou tady široké,“ líčí dál a upozorňuje, že tato část trasy samozřejmě není vhodná pro inline bruslaře. Trasu si ale mohou troufnout i méně zdatní cyklisti. Stačí se držet modrých značek.

Start cyklostezky je na Českém Mostě.

Plusy a mínusy

Cyklostezka vedla z Černého Mostu směrem do Úval přes Klánovický les. „Mohu říct, že tato trasa je pohodová, většinou v úplné rovince, takže je vhodná i pro děti. I když jedna část vedla po silnici, tak provoz nebyl moc velký. Časová náročnost jsou tak dvě hodinky tam a zpět,“ dodává Lenka Vrzalová.

Směrem cestou do lesa.
autoři: Lenka Vrzalová , jp
Spustit audio