Šéfkuchař „v nouzovém režimu“ vaří doma s dětmi. Oblíbený velikonoční recept Radka Pálky

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Tradiční velikonoční nádivka s uzeným ve formě beránka

Hodně z nás v současné době využívá služeb firem, které rozvážejí hotová jídla. Jak bychom měli s dovezeným jídlem zacházet? A v jakém stavu by nám mělo být doručeno? Jaká by měla například být jeho teplota a po jak dlouhé době by se mělo dostat z kuchyně ke spotřebiteli? 

Na co dát pozor při konzumaci rozvážených jídel? Měl by být pokrm v zataveném obalu? Na to a spoustu dalšího jsme se zeptali šéfkuchaře Radka Pálky.

Myslíte si, že mohou vařit děti? Ano mohou. Přesvědčte se sami! Šéfkuchař Radek Pálka teď tráví doma spoustu času s rodinou a dětmi. A natáčí videa o vaření. To děti baví a všem krásně a smysluplně uteče čas.

Jaký je oblíbený velikonoční recept šéfkuchaře Radka Pálky bez kterého si tyto svátky neumí představit?

Šéfkuchař Radek Pálka

Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem

Suroviny: krkovice uzená 300 g, houska (starší) 3 ks, vejce 1 ks, hrst nasekaných kopřiv, 200 ml mléka. Podle potřeby: sůl, pepř barevný drcený, máslo, strouhanka

Postup:
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
2. Maso nakrájejte na drobné kostky. Rohlíky nakrájejte do mísy, zalijte vývarem nebo mlékem a nechte chvíli nasáknout. Propracujeme rukama.
3. Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno.
4. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. K rohlíkům přidejte maso, bylinku, trochu soli a pepře a spolu se žloutky promíchejte. Přidejte našlehané bílky.
5. Máslem vytřenou formu vysypejte strouhankou, náplň rozprostřete do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny.
Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.

Šéfkuchařův deník
Povídky, příběhy a historky na blogu Radka Pálky. Prostě vše ze světa kuchyně a gastronomie obecně.

Spustit audio
autoři: Romana Pacáková , baj

Odebírat podcast

Související