Salát s lososem a hořčičnou zálivkou. Zdravé a chutné jídlo pro letní dny

Dnes si připravíme salát s lososem a hořčičnou zálivkou. Je to velmi chutné jídlo a věřte mi, že vás zasytí a přitom se budete cítit lehce. Což je v teplých letních dnech určitě hodně důležité.

Určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny. Ale pozor - pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě zeleniny obsahovat i bílkoviny, které tělu dodají potřebné živiny a které navíc zasytí, takže nedostaneme brzy hlad.

To tvrdí výživoví poradci - takže dnes by nás rozhodně pochválili, protože si uděláme lososa. A poradíme vám, jak to udělat, aby bych chutný a kůže krásně křupavá. Máme na to totiž dobrou fintu.

Losos je zdravá a chutná ryba

Suroviny: 800 g čerstvého lososa s kůží, směs listových salátů, ředkvičky, papriku - červenou a žlutou, hořčici, olivový olej, balsamico, citrónovou šťávu, sůl a pepř

Postup: Očistěte si lososa - odstraňte pinzetou případné kosti a pomocí nože oškrábejte šupiny.
Lososa opláchněte, zakápněte šťávou z citrónu a z obou stran osolte a opepřete. Vložte ho kůží nahoru do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 20 minut.
/Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku.
Zeleninu omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky.
V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico.
Protřesením obsah lahvičky promíchejte.
Jakmile je losos upečený , stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na kusu pečícího papíru na cca 5 minut do trouby, ve které jste zvedli teplotu na maximum.

Salát s lososem
autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka