Salámové košíčky

O recept na salámové košíčky se s námi podělila posluchačka Běta z Uherského Brodu.

Výsledek jednoduché přípravy se dá použít jako rychlá varianta občerstvení pro návštěvu, s bohatou přílohou klidně i jako oběd nebo večeře.

Budete potřebovat:

  • 200 g polosuchého salámu v celku
  • 1/2 menší hlávky zelí
  • 1 cibuli
  • olej
  • mletý kmín
  • pepř a sůl

Postup:

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájené zelí, osolíme, okořeníme a za stálého míchání restujeme do změknutí. Orestované zelí zesklovatí a má barvu dohněda.
  2. Salám i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 3 mm široká.
  3. Na rozpáleném oleji kolečka salámu z jedné strany opečeme, dokud se nevytvoří mistička, kterou naplníme zelím.
  4. Takto upravené podáváme nejlépe s pečivem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Související

  • Špenát s drobenkou

    V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.

  • Jarní pažitková omáčka

    Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.

  • Bělehradský řízek

    Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?