S otevřením přestupového trhu hlásí hokejový Mountfield HK několik změn ve svém A-týmu

2. květen 2020

Extraligový hokejový ročník 2019/20 je definitivně minulostí, s prvním květnem startuje oficiálně ten nový. Spolu s otevřením přestupového trhu je tak ideální čas představit změny v týmu, které se dotknou Mountfieldu HK. Trenérské trio Vladimír Růžička - Daniel Branda, David Kočí vítá ve svých řadách dvě nové tváře, několik hokejistů naopak kádr opouští.

Čtěte také

Po loňské čistce v brankovišti, kdy oba gólmani odešli a nahradila je nová dvojice, jsou změny mezi maskovanými muži tentokrát minimální. Vedení klubu počítá i nadále s Markem Mazancem a Štěpánem Lukešem, jako třetí brankář bude připraven junior a mládežnický reprezentant Tomáš Sajdl. Ten se zapojí do přípravy na novou sezónu s hlavním týmem. Daniel Dvořák by měl ročník začít v Chance Lize.

Největších změn doznaly defenzivní řady. Čtveřici zadáků - Tomáši Linhartovi, Oskarsi Cibulskisovi, Oscaru Eklundovi a Petru Šidlíkovi - vypršely hráčské smlouvy a všichni se s východočeskou metropolí loučí. V týmu Vladimíra Růžičky nebude pokračovat ani Mislav Rosandič, který se s klubem dohodl na předčasném ukončení kontraktu a přesouvá se do Liberce k Bílým Tygrům.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield HK

Vzhledem k těmto ztrátám pracovalo vedení klubu na doplnění zadních řad, ty vyztuží Kanaďan Jérémie Blain a hradeckému publiku dobře známý Bohumil Jank.

První jmenovaný strávil uplynulé dva roky v pražské Spartě, kde nasbíral 28 a 15 bodů, a další dva se bude rvát za Lvy.

Čtěte také

„Jérémie projevil velkou chuť hrát za náš klub, kde se dobře zná s několika hráči. Jelikož se jedná o fyzicky dobře disponovaného obránce, který má kvalitní střelu, je použitelný i na přesilové hry a velmi dobře zná českou extraligu, naše volba byla vcelku jednoznačná. Navíc jsme se poměrně rychle domluvili na všech aspektech spolupráce,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Bohumil Jank působil pod Bílou věží v letech 2013 až 2016 a přes Třinec, Chomutov a Plzeň se vrací zpět do Hradce Králové.

„Po odchodu Tomáše Linharta jsme chtěli přivést do týmu důrazného obránce, který umí přitvrdit a doplnil by tak v této činnosti Ríšu Nedomlela. Bohouš má navíc rodinu v Hradci Králové, takže naše dohoda byla také velmi rychlá. Výhodou je, že ho velmi dobře zná i Vláďa Růžička, který si jeho příchod také přál,“ pokračuje královéhradecký generální manažer.

Hokejista Petr Zámorský v dresu klubu Mountfield HK, a.s.

Klub se zároveň rozhodl nenabídnout další smlouvy Michalu Dragounovi a Patriku Miškářovi, kteří v týmu rovněž pokračovat nebudou. Všem odcházejícím hráčům východočeský klub děkuje za odvedené služby a přeje hodně štěstí do dalších hokejových let. Otazník pak visí nad další budoucností Lukáše Žejdla, kterou aktuálně řeší právníci, a to s ohledem na rozhodnutí Smírčí komise ČSLH.

Aktuální složení A-týmu:
Brankáři (3): Štěpán Lukeš, Marek Mazanec, Tomáš Sajdl
Obránci (9): Jérémie Blain, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Radim Šalda, Jakub Váchal, Petr Zámorský
Útočníci (15): Lukáš Cingel, Matěj Chalupa, Aleš Jergl, Kevin Klíma, Petr Koukal, Adam Kubík, Jakub Lev, Matěj Morong, Jakub Orsava, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Petr Poppel, Vojtěch Síla, Radek Smoleňák

Vedení klubu by rádo útočné letky doplnilo o top útočníka do první nebo druhé formace, na českém trhu však momentálně není žádný takový, který by splňoval představy Mountfieldu HK.

„Domnívám se, že útok máme poměrně kvalitní, ale vzhledem k tomu, že naší největší slabinou byla produktivita, rádi bychom ještě do začátku sezóny přivedli minimálně jednoho produktivního útočníka. Sledujeme pravidelně trh a věříme, že se nám to povede. Nejsme však v situaci, že bychom ho museli podepsat ihned, zvlášť v současné nepříznivé situaci spojené s pandemií,“ seznamuje veřejnost se situací Aleš Kmoníček.

Čtveřice hokejistů týmu Mountfield HK podpořila darováním krve na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové nábor nových dárců

Východočeský celek, jehož složení je téměř kompletní, doplní také mladí nadějní hráči z vlastní líhně. Do přípravy se zapojí obránce Jakub Váchal a juniorské útočné trio Matěj Morong, Petr Poppel a Vojtěch Síla. Dalším mladým hráčům, kteří jsou pod smlouvou - Miroslavu Kuklovi, Jakubu Muškovi, Dominiku Sklenářovi a Martinu Štohanzlovi - se bude vedení klubu snažit najít angažmá ve druhé nejvyšší soutěži.

Čtěte také

Aktuálně probíhají jednání s několika prvoligovými kluby včetně možných nováčků o spolupráci a hráčské výpomoci.

První sraz v rámci letní přípravy má A-tým Mountfieldu HK naplánovaný na úterý 5. května. Tréninky budou probíhat ve skupinkách na venkovních sportovištích a jejich organizace se bude řídit platnými předpisy.

Letní dril, který bude řídit kondiční trenér Michal Tvrdík, by měl trvat dva měsíce do začátku července. Po zaslouženém odpočinku by hráči měli ve čtvrtém červencovém týdnu vyjet poprvé na led. Vše však bude záviset na aktuální situaci v České republice a nařízeních vyšších orgánů.

autor: baj | zdroje: Mountfield HK , a.s.
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.