S humorem jde všechno líp a tak berme život s nadhledem, usmívá se herečka a zpěvačka Hana Křížková

17. únor 2023

Zpěvačka a herečka, muzikálová hvězda Hana Křížková, měla v loňském roce půlkulaté narozeniny a také si připomínala 40 let na scéně. To byl určitě důvod k oslavám, které ale přišly a přicházejí až v tomto roce. I o tom si povídala s Ladou Klokočníkovou v naší rozhlasové kavárně.

Loni v létě oslavila pětašedesátiny, ale Hana Křížková velké oslavy odložila. Kvůli zdravotní indispozici musela změnit plány, což se dotklo i oslav jejího kulatého pracovního výročí.
Odsun se ale netýkal její nové desky.
Ta se naštěstí podařila. Takže moje narozeninové Best of s názvem Nic nechci vrátit je už na světě. A ještě jsme na ni přidali tři bonusy.

Měla jsem štěstí na skvělé muzikanty, kolegy a báječnou rodinu. A i když ne vždy vše vycházelo tak, jak bych si přála, nic bych neměnila.
Hana Křížková, zpěvačka a herečka

A reedice se navíc dočkala i kuchařka.
Ta souvisí s mými nemocničními pobyty. Jednou jsem byla nechodící, upoutaná na lůžko, a chtěla něco dělat. Až mi kamarádka spisovatelka Marie Formáčková poradila: Napiš knížku. Sehnala jsem recepty od kamarádů, kolegů a rodiny, prošpikovala je fotkami a různými glosami a zrodila se kniha U stolu s Hankou Křížkovou.

Čtěte také

Vraťme se ještě k vaší nové desce a jejímu názvu. Opravdu byste na svém životě nic neměnila?
Ráda se dívám do budoucnosti. Vyloženě se těším, co mi život ještě přinese, ale zároveň ráda vzpomínám. A mám na co! Prožila jsem spoustu krásného, poznala úžasné lidi, na které nikdy nezapomenu, včetně mých spolužáků z gymnázia, se kterými se stále scházíme.

Měla jsem štěstí na skvělé muzikanty, kolegy a báječnou rodinu. A i když ne vždy vše vycházelo tak, jak bych si přála, přesto bych nic neměnila.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Hanou Křížkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související