S elánem do života! Přes 300 sportovců pokročilého věku se sjelo na sedmé Krajské hry seniorů

14. červen 2019 10:10

Borohrádek na Rychnovsku hostil už sedmé sportovní hry seniorů Královéhradeckého kraje. Na ně se sjely více než tři stovky účastníků z celého regionu. Na několika sportovištích bojovali o poháry a medaile ve více i méně tradičních disciplínách. 

Více než 300 aktivních seniorů z celého Královéhradeckého kraje se sjelo do Borohrádku, aby se pustili do sedmnácti více, či méně sportovních ale přesto pohybových disciplín.

Na kole z Hradce Králové přijela na hry také předsedkyně Krajské rady seniorů ČR Růžena Ryglová.
„Je to kousek, asi 24 kilometrů. A ten pohyb je určitě užitečný."

Trutnovští senioři už znají své strážníky. Vedení Městské policie si slibuje větší důvěru od občanů

Městská policie v Ústí nad Labem - letní uniformy

Obyvatelé trutnovských domů s pečovatelskou službou už znají své strážníky-okrskáře. Městská policie se nechala inspirovat prvorepublikovým četnictvem a do každé ze sedmi nově stanovených oblastí v Trutnově přidělila člověka, který má mít k lidem blíž.

A dodává, že podobné akce starší generace vítá.
„Jednak se lidé setkají, dodají si takovou trošku odvahu k tomu pohybu, do různých sportovních aktivit. Je to úžasné, protože jim to dává takový elán a chuť do života."

Ze Smiřic přijela na hry paní Milena Seidlová.
„Mám ua sebou nástřel a za chvíli budu střílet naostro. Střelnici jsem si vybrala, protože mne bolí záda a u tohoto můžu sedět. Ještě budu házet šipky, budu házet na koš, budu házet kroužky a na ruském kuželníku budu shazovat kuželky. Celkem nás ze Smiřic přijelo na hry 28 seniorů."

Borohrádek na Rychnovsku hostil už sedmé sportovní hry seniorů Královéhradeckého kraje

Jak zhodnotil rozhodčí Ondřej Vytych výkon paní Mileny?
„Myslím si, že je to dobrý výsledek, vzhledem k tomu, že to střílení trénují možná senioři jen jednou za rok tady na hrách. Paní si dala poradit a myslím, že podala velmi dobrý výkon."

Víte co jsou to „navolávky“? Podvody páchané na seniorech!

Telefon, senior

Bc. por. Jakub Vintera z Policie České republiky v Náchodě v naší radioporadně na téma: víte co jsou to „navolávky“? Podvody páchané na seniorech.

„Na to, že jsem pytlačil tolik roků, tak je ostuda, že se netrefím do takové velké kádě. Ještě, že mne neviděli příbuzní, ti by mi tedy naložili," žertuje pan Bohumír, který si více věří v nohejbalu, který má teprve před sebou.

Celkem se krajských her seniorů zúčastnilo 310 zralých sportovců a 8 z nich pak bude v polovině července zastupovat náš kraj na Mezinárodních hrách v Českých Budějovicích.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související