Rychlobruslařka učí bruslit hokejisty. „Základní věci jsou stejné,“ směje se Karolína Erbanová

21. únor 2020

Má olympijskou medaili, ale s rychlobruslením už skončila. Karolína Erbanová je po letech zpátky ve Vrchlabí a vrátila se také na zimní stadion. Jako trenérka hokejové mládeže má před sebou novou životní etapu. Hraje také úspěšně florbal za klub FBK Jičín. 

Bývalá úspěšná rychlobruslařka Karolína Erbanová, rodačka z Vrchlabí, je hostem Lady Klokočníkové v pátek 21. února 2020 po 10. hodině v živém vysílání z rozhlasové kavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

Po olympijském bronzu v Jižní Koreji přišel konec rychlobruslařské kariéry a Karolína kývla na nabídku práce s mládeží v hokejovém klubu ve Vrchlabí.

Bývalá rychlobruslařka totiž hokej v mládežnických kategoriích sama hrála.
„Znovu po mnoha letech jsem obula kanady a zjistila, že můžu aplikovat podobné věci na hokejových bruslích jako na rychlobruslařských. Takže jsem byla i já sama překvapena, že základní věci bruslení zůstávají stejné."

Ve Vrchlabí radí dětem od přípravky až po náctileté

A bruslařský přechod z rychlobruslení na hokej pro ni byl o poznání lepší v tom, že se věnovala sprintům.

Karolína Erbanová ve finále světového poháru na 500m trati

„Koukám, jak mají kluci pokrčená kolena, když se odrážejí do strany nebo dozadu. Potom je to třeba jízda v těžišti a práce s hranami. Tyto základní věci se mi lehce pozorují,“ říká Karolína Erbanová, olympijská medailista a teď také trenérka hokejové mládeže ve Vrchlabí.

Těšíme se na Vás v pátek 21. února přímo v rozhlasovém klubu District 5 nebo u vašich rozhlasových přijímačů.

Spustit audio

Související