Rušnou noc kvůli bouřce měli v Královéhradeckém kraji hasiči v terénu i na operačním středisku

30. červen 2021 07:52

Hlášení o stovce událostí přijali pracovníci krajského operačního střediska HZS Královéhradeckého kraje z úterý 29. 6. na středu 30. 6. mezi 22. a 5. hodinou ranní. Do terénu pak byly postupně vysílány profesionální a dobrovolné jednotky. V drtivé většině byly mezi hlášenými událostmi pády stromů nebo jejich částí na komunikace nebo poškození elektrického vedení.

Naštěstí nebyl při těchto událostech nikdo zraněn.

Ve dvou případech poskytovaly jednotky požární ochrany technickou pomoc v důsledku výpadku elektrického proudu. Do Nové Města nad Metují byla vyslána profesionální jednotka hasičů z Náchoda, aby sem dovezla elektrocentrálu pro pacienta, který je napojen na plicní ventilaci. Centrálu hasiči zapojili a ponechali ji na místě až do doby, než bude dodávka elektrického proudu spolehlivě obnovena.

Další pomoc zajistila dobrovolná jednotka hasičů ze Smiřic. Hasiči byli požádáni o doplnění vody na chlazení agregátu v místní drůbežárně, aby byly zajištěny základní podmínky pro chovaná zvířata.

Rušnou noc kvůli bouřce měli v Královéhradeckém kraji hasiči

Operační středisko přijalo hlášení také o jedné dopravní nehodě, kdy měl osobní vůz narazit do spadlého stromu. K události došlo v Týništi nad Orlicí, části Petrovičky. Naštěstí se jednalo se o náraz v malé rychlosti, přičemž nikdo nebyl zraněn. Dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem pomohla s odstraněním vozidla mimo komunikaci.

Počty událostí po okresech:

Úterý 29. 6. 22:00 - středa 30. 6. 05:00
Hradec Králové 27
Jičín 3
Náchod 23
Rychnov nad Kněžnou 32
Trutnov 16

autoři: Michaela Vančurová , baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související