Rozvolňování protiepidemických opatření se dotklo i sportu. Otevřela se například fitness centra

17. květen 2021 09:23

V pondělí 17. května se po dlouhé době otevírají fitness centra. Návštěvníci ale při vstupu musí dodržovat přísná hygienická opatření. Ani ta je ale neodlákají od toho, aby posilovnu po několika měsících zase navštívili. U jednoho z hradeckých fitness center zjišťovala podrobnosti reportérka Michaela Vančurová. 

Jak to aktuálně ve fitness centru vypadá?

Hradecké centru, u kterého právě stojím, má otevřeno už od 6:00 hodin. A jak jsem zjistila, tak lidé se už návštěvy fitness centra doslova nemohli dočkat.

Artur Bartusik v posilovně

Na klienty se těšili i samotní provozovatelé posiloven, kteří vše na jejich návrat připravovali. Dezinfikovali prostory, uklízeli a současně i kontrolovali všechny stoje, aby bylo vše v pořádku nedošlo případně k nějakému zranění.

Za jakých podmínek může člověk fitness centrum navštívit?

Podmínky jsou jednoznačně stanoveny. Do fitness centra se dostanou pouze lidé, kteří předloží negativní test na koronavirus nebo se prokáží potvrzením o dokončeném očkování. Další možností je i to, že lidé přinesou potvrzení o tom, že jsou právě v ochranné lhůtě od prodělání nemoci covid-19.

Jaká další protiepidemická opatření platí?

Těch opatření je hned několik. Například to, že na 15 metrů čtverečních může být jen jeden člověk a současně na celé vnitřní ploše sportoviště nemůže být více než 10 cvičenců.

Čtěte také

Návštěvníci také musí dodržovat dvoumetrové rozestupy a nesmí se po výkonu osprchovat a převléknout v šatně. Tyto prostory totiž zůstávají uzavřené.

Zároveň musí mít veřejnost při cvičení zakryté dýchací cesty. Také se budou dezinfikovat všechny stolky, židle, pulty u barů, místa kudy klienti prochází a samozřejmě také stroje či nářadí. A to pokaždé, když je nějaký sportovec využije.

Součesně si také budou muset návštěvníci před zahájením a po skončení cvičení vydezinfikovat ruce.

Spustit audio

Související