Rozhlasový Boží hod vánoční přivítá faráře Zbigniewa Czendlika i Ježíškova vnoučata

25. prosinec 2018

V Dobrém ránu po 5. hodině ranní vás přivítá Pavla Kindernayová. Uslyšíte vše, co každé ráno potřebujete vědět: zprávy, informace o počasí a dopravní situaci. Připraveny jsou zajímavosti z regionu, soutěže a příjemná hudba. 

Jako svého hosta přivítá v 8:35 hodin Pavla Kindernayová římskokatolického kněze a děkana lanškrounského Zbigniewa Jana Czendlika.

Po 9. hodině začne Habaděj - radioproud slova a hudby. Moderuje Blanka Malá.

Rozhlasové vánoce

Po 11. hodině je připraveny Vánoce s Lenkou Termerovou a Milenou Lenderovou. Vánoční povídání Blanky Malé s herečkou Lenkou Termerovou a její nejlepší kamarádkou známou historičkou Milenou Lenderovou.

Ve 13:04 se představí Ježíškova vnoučata. Půjde o záznam veřejné nahrávky z Domova U Biřičky v Hradci Králové. Moderují Lada Klokočníková a Zdena Kabourková.

Po 17. hodině uslyšíte oblíbené Písničky od srdce. Písničková hodina plná pozdravů a blahopřání - kontaktní pořad. Telefonujte na číslo 726 46 46 46 nebo 726 46 46 47 nebo napište email na: studio.hradec@rozhlas.cz. Přání můžete poslat i formou SMS zprávy ve tvaru HRADEC mezera a text přání na číslo 900 11 04. Moderuje Blanka Malá.

V 18. hodin je na programu pořad Retro. Populární melodie známých i zapomenutých osobností moderuje Karel Sladký.

A po 19. hodině vás čeká pořad Na větvi s Halinou. Vanda Hybnerová a Jan Maxián jsou hosty Haliny Pawlowské.

Přejeme krásné a klidné vánoční svátky s Českým rozhlasem Hradec Králové.

autor: Český rozhlas Hradec Králové
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.