Rolády z krkovičky se špenátem a parmezánem potěší nejen žaludek, ale i oči souhrou barev a chutí

Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte. Nepodceňujte rolády nebo závitky - nezaberou vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingrediencí jako sýr, špenát nebo sušená rajčata posune váš chuťový zážitek do jiné dimenze.

0:00
/
0:00

S povedenou roládou ohromíte všechny u stolu. A propadnete kouzlu rolád i díky jejich vůni. Jak ale na to, aby se ta vaše povedla a splnila náročné požadavky lahodné rolády - byla nadýchaná, jemná a vláčná?

Suroviny:
4 tenké plátky krkovičky, 20 dkg čerstvého baby špenátu, 5 stroužků česneku, 10 dkg nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř

Postup:
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a lehce na pánvi opražíme. Přidáme špenát a nakonec ještě nastrouhaný parmezán. Vše promícháme a směsí potřeme plátky masa.
Maso zarolujeme, svážeme a dáme do trouby přikryté a podlité péct při 200 °C cca 50 - 60 minut.

Pracujete se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající. Navíc náplň rolády můžete různě měnit podle momentálních chutí nebo zásob ve spižírně.

Čekáte slavnostní návštěvu a chcete se před ní předvést v tom nejlepším světle? Tak určitě vyzkoušejte náš dnešní tip na roládu!

Na roládu se výborně hodí maso, které se jmenuje holubička

Související

  • Kuřecí roláda s Nivou

    Suroviny: plát z vykostěného kuřete Niva máslo česnek vejce uvařená natvrdo anglická slanina nebo šunka zelené fazolové lusky

  • Kuřecí roláda, to je minimální množství kalorií s maximálním...

    Omrzel vás řízek nebo plátky? Prostě maso zarolujte a upečte. Nepodceňujte rolády nebo závitky - nezaberou vám o moc víc času, zato spojení masa a dalších ingredien...

  • Krůtí roláda s pórkem

    Robustní zelenina s bílým koncem stonku, tedy pórek, účinně působí na mnohé tělesné neduhy. Mnohem častěji by se měla objevovat například ve výživě lidí trpících dn...