Rizoto po italsku /recept od posluchačky Janákové z Turnova/ 1.11.2003
Suroviny:
300 g rýže, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 papriky, 200 g pečeného drůbežího masa, 1/2 litru vývaru z masoxu, 100 ml bílého vína, 2 špetky pepře, oregano, bazalka, sůl, olej, 100 g strouhaného sýra, kečup.
Postup:
Rýži dobře propláchneme studenou a pak horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, na osmahnutou jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme. Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájené pečené drůbeží maso, vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Nakonec přidáme pepř, oregano a bazalku. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 1.11.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka