Řízky do zlatova nebo karbanátky smažené bez tuku. Není to žádná věda

Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost.

Řízky pěkně osmažíme, když je po klasickém trojobalu ještě protáhneme rozšlehaným bílkem. Aby při smažení tuk neprskal, dejte do omastku kolečko mrkve nebo syrového bramboru.

Karbanátky můžeme smažit na posolené pánvi bez tuku, mají dost toho svého. Dobře je nastavíme strouhaným bramborem nebo mrkví.

Játra solíme až hotová, aby nám neztvrdla.

Párky a jitrnice při vaření neprasknou, přelijeme-li je před vařením vroucí vodou.

Suchý salám před loupáním ponořte na chvíli do studené vody.

Zabitá husa se lépe oškube, položíme-li přes ni mokrý hadr a žehličkou přežehlíme. Husy i slepice škubejte hned po zabití, dokud jsou ještě teplé.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio