Riziková křižovatka u Sobotky opět v centru dění. Bezohlednost a spěch nemají za volantem místo

7. říjen 2020 08:50

O tom, jak dopadne nešťastná kombinace spěchu a nedodržování silničních předpisů, se tentokrát mohl osobně na vlastní kůži přesvědčit padesátiletý řidič osobního motorového vozidla Citroen C4 Picasso.

Ten krátce před šestnáctou hodinou jel po silnici I. třídy číslo 16 ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín. Před nechvalně známou křižovatkou v katastru obce Sobotka měl dle prvotních informací začít předjíždět kolonu vozidel jedoucích ve stejném směru.

Čtěte také

Řidič zřejmě nedbal dopravního značení, které v uvedeném místě předjíždění jednoznačně zakazuje.

Při tomto manévru se následně střetl pravým bokem svého vozidla s levým bokem vozidla Fiat Stilo, které řídil dvaačtyřicetiletý řidič. Ten měl v osudném okamžiku v úmyslu odbočit z odbočovacího pruhu vlevo na Sobotku.

Vůz Citroen C4 Picasso narazil přední částí do silničního svodidla oddělující silnici od podchodu. Odlétající poškozené trosky z vozidel navíc zasáhly projíždějící vozidlo Mercedes-Benz.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče Citroenu. Policisté na místě dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 190 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související