Řidič MHD v Plzni nadýchal 3 promile alkoholu. Poškodil také autobus, když s ním najel do pole

5. březen 2017

V policejní cele skončil řidič městského autobusu, který nadýchal téměř 3 promile alkoholu. Policie zastavila v Plzni autobus v sobotu večer poté, co ji zavolal jeden z cestujících.

Na to, že s řidičem městského autobusu není něco v pořádku, přišli cestující, když vůz sjel ze silnice do pole. Přestože řidič autobus poškodil, pokračoval ještě několik kilometrů v jízdě směrem do centra Plzně. Poté ho zastavili policisté, které přivolal právě jeden z cestujících.

„V půl deváté večer byl na Americké třídě zastaven pětačtyřicetiletý řidič autobusu městské hromadné dopravy. Policisté jej vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Odborné měření bylo s pozitivním výsledkem 2,95 promile alkoholu v krvi. Případem se zabývají plzeňští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dopravní podnik s řidičem okamžitě ukončí pracovní poměr. „Můžeme to označit za mimořádné lidské selhání. Jsme velmi rádi, že se nikomu ze zúčastněných cestujících nic nestalo. Během následujícího týdne by mělo být jasné, k jaké výši škody došlo. Stoprocentní část pak budeme po tomto řidiči vymáhat,“ řekla mluvčí Kateřina Fránová.

autor: teb
Spustit audio