Richard Piskala: Recepty v ORR

16. červenec 2017
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Součástí našeho pořadu Ostravská rozhlasová rodinka jsou i vaše recepty, které nám posíláte. A právě o nich je dnešní Ranní poznámka.

Zanedlouho už to bude rok. První recepty jste nám na naši výzvu začali posílat během srpna loňského roku a ve vysílání se pak začaly objevovat každý všední den od začátku září. Představte si, že už jsme jich odvysílali 226.

Pročítám všechny vaše dopisy a maily s vašimi oblíbenými recepty a mám velkou radost z toho, že se chcete s ostatními podělit o něco pozitivního, zajímavého a mnohdy i jedinečného.

Musím se vám ale k něčemu přiznat. Já sám nejsem dobrý kuchař, vlastně vůbec neumím vařit. Považuji se ale za gurmána, na dobrém jídle si pochutnám velmi rád. Což je na mně bohužel vidět.

Ale co se týče vašich receptů, tak mám štěstí, že mám u nás v ostravském rozhlase kolegyně, které jsou naopak vynikajícími kuchařkami, podobně jako řada z vás, kteří nám píšete. Takže se mám s kým o receptech poradit.

Když jsme rubriku vašich receptů zavedli, odhadoval jsem její životnost na několik měsíců. Teď už je za námi skoro rok a vy jste tak skvělí, že nám recepty pořád posíláte! Chtěl bych vám za to poděkovat. Tato rubrika bude ve vysílání Ostravské rozhlasové rodinky tak dlouho, dokud budete psát.

Za ten téměř rok už se ze mne pomalu stal v oblasti vaření docela obstojný teoretik. Zatímco loni o prázdninách jsem některým obratům z vašich receptů vůbec nerozuměl, teď, proškolen obrovským množstvím vašich receptů, už znám i řadu fíglů a vychytávek používaných při vaření nebo pečení.

Jenom jsem je ještě nikdy nevyzkoušel v praxi. Myslím ale, že se k tomu neodvratně schyluje. Až se opravdu chopím vařečky a rozhodnu se podle některého z vašich receptů něco uvařit, dám vám vědět, jak to dopadlo.

Těším se na vaše další recepty pro Ostravskou rozhlasovou rodinku.

autor: rip
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.