Ředitelka Rehabilitačního ústavu v Brandýse nad Orlicí rezignuje

4. březen 2019

Michaela Tomanová odstupuje z funkce krátce před uzavřením personálního a hospodářského auditu, který nařídil Pardubický kraj.

Zaměstnanci si totiž stěžovali na arogantní chování a šikanu právě  ze strany ředitelky. Tomanová rezignuje k 31. březnu a  bude v ústavu pokračovat nadále pouze v roli primářky. Krajští radní rezignaci přijali a zároveň vyhlásili výběrové řízení na jejího nástupce.

Hejtman rozhodnutí ředitelky vítá

„Krajské samosprávě záleží na tom, aby všechny příspěvkové organizace fungovaly pokud možno v klidné atmosféře a poskytovaly kvalitní zdravotní péči. Orientace na pacienta je důležitá i u všech našich rehabilitačních ústavů, které poskytují následnou péči. Vítám proto rozhodnutí paní ředitelky Tomanové jako vstřícný krok k nastolení normální pracovní atmosféry. Za 19 let vtiskla rehabilitačnímu ústavu nesmazatelnou stopu a za jejího působení došlo k celkové rekonstrukci a dostavbě zařízení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Vyjádření ředitelky Tomanové

„V posledních letech se zvýšila časová náročnost, kterou mne obě funkce zatěžovaly. V současné době je pro mne primární odbornost, kterou bych i nadále rozvíjela v rámci rehabilitačního ústavu a ráda bych se více věnovala pacientům. Proto jsem se rozhodla odstoupit z funkce ředitelky. Za uplynulých 19 let jsem se snažila vždy co nejlépe rozvíjet rehabilitační ústav jako celek, jak z hlediska kvality péče o pacienta, tak i z hlediska prostředí ústavu. Chci poděkovat všem spolupracovníkům a zřizovateli za to, co se nám společně podařilo. Ze zařízení, které bylo na zavření, se podařilo vybudovat zdravotnické zařízení na špičkové úrovni,“ uvedla končící ředitelka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí Michaela Tomanová.

autor: nov | zdroj: Pardubický kraj
Spustit audio

Související