Recitace je velkou láskou Jarmily Chudobové, 91leté Babičky roku. Paměť jí totiž stále dobře slouží

14. říjen 2019

Moderátorka Pavla Kindernayová přivítala u mikrofonu Českého rozhlasu Hradec Králové vzácného hosta, Babičku Královéhradeckého kraje, 91letou Jarmilu Chudobovou z Hradce Králové. Její energie je neuvěřitelná a krásně nakažlivá! Budeme jí držet palce při celorepublikovém kole 18. listopadu na Výstavišti Flora Olomouc.

Krajské kolo ankety Babička roku vyhrála z celkem osmi soutěžících Jarmila Chudobová z Hradce Králové. Získala zároveň ocenění Nejstarší babička a Babička sympatie, kterou volili diváci.

Čtěte také

Jarmila Chudobová opravdu mluví jako opravdová filmová Babička od Boženy Němcové. Kolik má dětí a vnoučat?
„Děti mám dvě. Dceru a syna. Od dcery mám dvě děvčata a chlapce. A od syna to mám obráceně. Dva hochy a jedno děvčátko."

Právě jedna z vnuček paní Chudobovou přihlásila do krajského kola soutěže Babička roku. Po vítězství ji lidé na ulici poznávají a zastavují. Viděli její úspěch a fotografie na internetu.

„Nečekala jsem takovou odezvu. Za prvé jsem ani nepočítala, že se dožiji tak vysokého věku. A že budu takto populární, to mě vůbec nikdy nenapadlo."

Paní Chudobová je i ve svých 91 letech stále neuvěřitelně aktivní.

Všechny babičky soutěžily celkem ve třech disciplínách

„Ráda jezdím na koncerty a chodím do divadla. Já vám to řeknu po pravdě. Co jsem v manželství nestihla, tak teď, na svá v uvozovkách mladá kolena, stíhám. Protože mám čas. Snažím se být také co nejvíc s dětmi. Mám jedenáctiletého vnoučka a mezi námi je rozdíl 80 roků."

Dobíjí svou energií nejen nejbližší rodinu, ale také okolí

Zahrála si ve filmu a velmi ráda recituje. V disciplíně Babičko - ukaž co umíš, to také náležitě předvedla. Paměť jí prostě stále dobře slouží.

„Já jsem kdysi dávno hrála divadlo, zpívala jsem jako mladá. Potom, když jsem se vdala, tak jsem vše opustila a věnovala jsem se především rodině a dětem."

A jaký je recept Jarmily Chudobové na spokojené a šťastní stáří?

„Já jsem se nikdy v životě neměla tak hezky jako nyní. Jsem opravdu moc spokojená. Doufám, že mi zdraví vydrží na celorepublikové finále soutěže Babička roku a že mne tam někdo doveze. Moc se na to těším," usmívá se Babička roku Královéhradeckého kraje 91letá Jarmila Chudobová z Hradce Králové.

autoři: Pavla Kindernayová , baj | zdroj: Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.