Radioporadna: Mgr. Jarmila Podhorná - gemmoterapie využívá sílu pupenů rostlin

1. květen 2015

Jednou z moderních léčebných metod, přinášející pozoruhodné výsledky i u obtížně léčitelných nemocí, je nová terapie s názvem gemmoterapie - též zvaná medicína pupenů. Gemmoterapie je léčení pomocí kapek připravených z výtažků pupenů stromů a keřů, nebo bylin.

Mgr. Jarmila Podhorná, která stála u zrodu tohoto léčebného odvětví u nás, hovoří poutavě o gemmoterapii, přírodní léčbě pomocí výtažků z pupenů rostlin a také jarní detoxikaci. Zajímavá osobnost je hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11. hodině.

Výroba bylinných tinktur probíhá v provozu certifikovaném Státním ústavem pro kontrolu léčiv, je pečlivě testována v průběhu celého procesu ve vlastních laboratořích. Bylinné produkty jsou zpracovávány bez chemických a konzervačních přísad.

Mgr. Jarmila Podhorná vždy milovala přírodu a její dary, až se její záliba stala i povoláním. Studovala, získávala informace v oblasti lidského organismu i alternativní medicíny. Pro výrobu bylinných tinktur se rozhodla ve chvíli, kdy studovala „Herbář léčivých rostlin„ pana Janči a Zentricha s obsahem o novém léčebném směru - gemmoterapie a možnosti významného působení výtažků z pupenů rostlin - gemmoterapeutik na lidský organismus.

Mgr. Jarmila Podhorná hovoří o gemmoterapii

Pupeny ukrývají vlastně takové "kmenové buňky" rostlin

Přání Mgr. Jarmily Podhorné bylo a je, aby lásku k lidem a její zkušenosti v oblasti gemmoterapie i alternativní medicíny předala především nemocným. Specializovala se na výrobu přípravků bez nežádoucích účinku, které působí na organismus příznivě jako prevence i regenerace a zlepšení stavu při různých zdravotních problémech.

Mgr. Jarmila Podhorná hovoří o gemmoterapii

Rostlina v pupenech přechovává svůj genetický potenciál, proto v nich shromažďuje nejcennější látky, které tělo zotavují a současně vytváří i obranný mechanismus - prevenci proti nemocem.

Kombinací tinktur vznikly „kúry“, jsou to sestavy složené z několika tinktur bylinných i z pupenů. Společně mohou komplexně působit na organismus a léčit i zlepšovat zdravotní stav.

Čtěte také

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.