Rádio můžete slyšet, ale i vidět! Den otevřených dveří Českého rozhlasu Hradec Králové je tu pro vás

14. květen 2022

Víte, že z Hradce Králové vysílá rádio právě pro vás? Laďte 90.5, 95.3 nebo 96.5 FM a hlavně se přijďte podívat! V sobotu 14. května 2022 jste zváni na prohlídku i těch nejtajnějších zákoutí Českého rozhlasu Hradec Králové. Od 9:00 do 16:00 hodin vám ukážeme celou naši budovu! Těšíme se na vás!

Díky síti zpravodajů mapujeme život a dění ve velkých městech i v nejzapadlejších vískách. S Českým rozhlasem Hradec Králové budete mít přehled o dění v celém kraji. Žijeme tu s vámi!

Kromě aktuálního zpravodajství z celého kraje nabízíme také aktuální publicistiku, bleskové informace ze sportu, pohodové písničky a soutěže o skvělé ceny.

Čtěte také

V sobotu 14. května vás od 9:00 do 16:00 hodin oblíbení moderátoři, redaktoři a další pracovníci provedou celou budovou, do které se Český rozhlas Hradec Králové přestěhoval v roce 1999 a která svého času patřila k nejmodernějším rozhlasovým budovám v Evropě.

Těšit se můžete na ukázky rozhlasové práce, dozvíte se, jak se tvoří hudební play listy, co obnáší příprava příspěvků do vysílání, ale i na internetové stránky a do jaké míry se změnila rozhlasová práce za posledních 50 let. Navíc budete mít příležitost se jednou v roce podívat i do nejtajnějších zákoutí Českého rozhlasu Hradec Králové.

Po celý den pro vás bude otevřena i rozhlasová kavárna, ve které přivítáme řadu hostů, které znáte z našeho vysílání. Na rozhlasové popovídání s Ladou Klokočníkovou přijali od 10 hodin pozvání Láďa Hruška, Petr Voldán, Miloš Dvořáček, Lída Helligerová a Kamila Nývltová. Setkání bude i veřejnou nahrávkou Českého rozhlasu.

Čtěte také

Připravena je autogramiáda všech hostů a také našich moderátorek Pavly Kindernayové, Jany Kudyvejsové a Romany Joudalové, které budou také hosty kavárny.

A co vás čeká přímo ve vysílání? Dobrým ránem nás provede Jakub Schmidt, během živého sobotního Vaření s Habadějem v 11 hodin se setkáte s autorkou pořadu Zdenou Kabourkovou a po 12. hodině ji za rozhlasovým mikrofonem vystřídá Karel Sladký, moderátor odpoledního vysílání.

Přijďte se podívat, jak se dělá rádio!

Český rozhlas Hradec Králové naladíte na frekvencích:

95,3 FM- Hradec Králové
96,5 FM - Rychnov nad Kněžnou
90,5 FM - Trutnov (Černá hora)

Český rozhlas Hradec Králové můžete od 15. ledna 2020 naladit i v digitálním multiplexu TELEKO DAB+.

Pokud se vám bude naše vysílání líbit, nenechte si to pro sebe!

autor: baj
Spustit audio

Související