Pstruh plněný hlívou pečený v alobalu (z knihy Hlíva ústřičná aneb nedoceněná houba současnosti) 1.9.2007

Prostřeno

Suroviny:
pstruzi, citronová šťáva, kolečka citronů, drcený kmín, mletý pepř, dušená hlíva na tuku, hladká mouka, alobal, olej, máslo, sůl

Postup:
Ryby opláchneme, necháme okapat a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou. Hlívy nakrájíme a podusíme na oleji s kmínem, solí a pepřem. Necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku a nebo jemně posekáme. Vytvořenou hmotou plníme pstruhy. Zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Ryby obalíme v mouce. Alobal potřeme rozpuštěným máslem, vložíme pomoučeného pstruha a dobře zavřeme. Pečeme v horké troubě na plechu asi 20 minut.
Příloha: bramborová kaše a zeleninová obloha či salát.

Vaříme s Habadějem v sobotu 1.9.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ