Pstruh plněný hlívou pečený v alobalu (z knihy Hlíva ústřičná aneb nedoceněná houba současnosti) 1.9.2007
Suroviny:
pstruzi, citronová šťáva, kolečka citronů, drcený kmín, mletý pepř, dušená hlíva na tuku, hladká mouka, alobal, olej, máslo, sůl
Postup:
Ryby opláchneme, necháme okapat a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou. Hlívy nakrájíme a podusíme na oleji s kmínem, solí a pepřem. Necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku a nebo jemně posekáme. Vytvořenou hmotou plníme pstruhy. Zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Ryby obalíme v mouce. Alobal potřeme rozpuštěným máslem, vložíme pomoučeného pstruha a dobře zavřeme. Pečeme v horké troubě na plechu asi 20 minut.
Příloha: bramborová kaše a zeleninová obloha či salát.
Vaříme s Habadějem v sobotu 1.9.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.