Prvním nakaženým koronavirem v Hradci Králové je muž, který se vrátil z lyžování v Rakousku

14. březen 2020 10:29

V Královéhradeckém kraji se počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem oproti ránu zvýšil na osm.

Čtěte také

V domácí izolaci nařízené hygieniky zůstávalo v pátek odpoledne 66 lidí, o tři více než ráno. Od začátku února nařídili hygienici v Královéhradeckém kraji domácí karanténu 157 lidem, uvedla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

Průběh onemocnění je mírný.

Na Náchodsku je v karanténě management vodárenské firmy VaK Náchod. Tři její zaměstnanci byli v Rakousku a jsou pozitivní.

Dvě ženy s koronavirem jsou v domácí izolaci na Hradecku, jejich nakažení má původ v Itálii. Už týden je jeden nakažený u Týniště nad Orlicí ve Štěpánovsku. Nejnovější případ je pak muž z Hradce Králové.

Jak snížit riziko nakažení koronavirem

Novým nakaženým, u kterého testy v pátek 13. března odpoledne potvrdily onemocnění COVID-19, je muž ročník narození 1998 z Hradce Králové, který se vrátil z lyžování v Rakousku. Je v domácí izolaci.

Celkem je podle resortu zdravotnictví v Česku aktuálně 150 nakažených. Testováno bylo celkem 3094 lidí.

Čtěte také

Krajští hygienici doporučují lidem, kteří se vrátí z rizikových oblastí zasažených koronavirem a jsou bez zdravotních obtíží, aby je kontaktovali. Jak? To je uvedeno na webu www.khshk.cz

V případě zdravotních obtíží by měli lidé volat přímo infekční kliniku fakultní nemocnice - čísla a další postupy jsou na webu www.fnhk.cz

Všechny důležité informace o koronaviru jsou zveřejněné také na webových stránkách krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

autor: baj | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související