První multifunkční tréninková kancelář pro zdravotně znevýhodněné studenty

22. září 2010

V Obchodní akademii v Jánských lázních bude ve čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 12:00 otevřena první multifunkční tréninková kancelář v České republice pro zdravotně znevýhodněné studenty, která pomůže k zapojení tělesně postižených studentů do běžného pracovního života. Při této příležitosti proběhne také tisková konference s představiteli Obchodní akademie pro tělesně postižené v Jánských Lázních a Poštovní spořitelny, která slavnostně předá šek na výstavbu této multifunkční tréninkové kanceláře a vyhodnotí projekt sociálního marketingu Poštovní spořitelny za rok 2008.

Při této příležitosti si budou moci novináři tuto třetí nejvýznamnější školu pro tělesně postižené v republice prohlédnout, poslechnout příběhy studentů a dozvědět se, jak se jim ve škole žije a studuje.

Lázeňské městečko Janské Lázně leží v okrese Trutnov, na úpatí Černé hory. Zdejší lázně mají staletou tradici v léčení a rehabilitaci nemocných nervových a nemocí pohybového ústrojí.
V letech 1992 - 1994 byla v blízkosti lázní vybudována ojedinělá střední škola pro tělesně postižené. Dne 16. 9. 1994 byla škola slavnostně otevřena za účasti paní Olgy Havlové.
Architektonické řešení školy uplatňuje všechny současné moderní požadavky na prostředí pro vzdělávání studentů se speciálními potřebami.

Spustit audio