První den roku 2009 v Hradci Králové spolu u ohňostroje i v kině

22. září 2010

Novoroční světelná a ohňostrojová show se rozzáří pro všechny Hradečany první den roku 2009 v 18 hodin na Velkém náměstí. K procházce starým městem bude už od 16:30 vybízet zvuk novoročního vytrubování, před Starou Radnicí na Velkém náměstí bude připravena čočková polévka a čaj, popřípadě horký punč, pro zahřátí. Světelnou a ohňostrojovou show doplní symfonická báseň Bedřicha Smetany Z českých luhů a hájů. Pod hlavičkou programu První den spolu připravilo na Nový rok artkino Centrál dvě speciální promítání. Nonstop od 15:00 do 17:30 bude v hlavním sále probíhat unikátní projekce sestavená z výběru významných událostí zachycených kamerou "kinožurnálu".

Ve druhém sále od 15 hodin bude k vidění sestřih mimořádného představení Klicperova divadla "Prodaná nevěsta", jehož součástí bylo 11. dubna 2008 jubilejní 15. předávání výročních cen města Hradce Králové. Všechny půlhodinové filmy poběží v nekonečné smyčce, tudíž můžete přijít kdykoli a vstup je zdarma. V souvislostí se Světelnou a ohňostrojovou show dojde k dopravním omezením - od 15 do 19.30 bude pro automobily uzavřeno Malé a Velké náměstí. Omezený provoz bude na schodištích do Regiocentra z Komenského ulice a z třídy ČSA. Od 17 do 19 hodin budou zcela uzavřeny ulice Soukenická, K. Tomana, Franušova a částečně ulice Rokitanského.
Pokud přijedete auty, parkujte na parkovištích v okolí (včetně parkoviště Regiocentra). Prostor Velkého náměstí bude 1.1.2009 včetně ulic Franušova, Rokitanského, K. Tomana a nám. Jana Pavla II. uzavřen pro parkování již od šesté hodiny ranní.
Posílena bude městská hromadná doprava - linka č. 2 Nový Hradec Králové - THD bude od 15.30 do 18 hodin jezdit v patnáctiminutovém intervalu. Linka č. 7 Malšovice - THD - od 15.30 do 18 hodin pojede v desetiminutovém intervalu. Linka č. 18 na trase Podzámčí - Magistrát města - Podzámčí - bude provozována v intervalu 15 minut. Po skončení ohňostroje budou až do 19 hodin jezdit na linkách č. 2, 7 a 18 posilové spoje ze zastávek Magistrát města, Adalbertinum a Zimní stadion.

Spustit audio