První absolvent programu na podporu učňů nastoupil v Písku do praxe

14. červenec 2009

Program na podporu učňů ve stavební výrobě Kočí Junior přinesl první ovoce. V pondělí 13. července nastoupil do pracovního poměru jeho první absolvent, Jiří Psohlavec z Bernartic. Stipendijní program v oboru zedník využíval od druhého ročníku. Vedle odborné praxe získával od stavební firmy i 500 až 1500 korun měsíčně.

Vyústěním programu je nástup k firmě Kočí a.s., pro kterou se Jiří Psohlavec učil, alespoň na tři roky. Řekl to ředitel stavební společnosti Radek Kočí: "Program Kočí Junior má za cíl přivést do naší stavební firmy mladé pracovníky, protože populace výborných odborníků v oboru stárne. Chceme přivést mladou krev, která je nahradí ve svávající dobré kvalitě."

Program Kočí Junior letos podpořil i Jihočeský kraj z grantového programu Podpora firem při přípravě učňů. Žadatelem o dotaci a zároveň příjemcem více než 140 tisíc korun byla Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Písek.

V programu jsou podle zástupce ředitele Kočí a.s. pro personalistiku Milana Švehly zejména mladí zedníci a tesaři: "V programu Kočí Junior momentálně máme 16 učňů a na další školní rok se jich hlásí asi osm. Učni z druhého ročníku už nastoupili na praxi k nám na stavbu. Program se týká profesí zedník a tesař."

Spustit audio