Prvňáčci dostali při zahájení nového školního roku balíček s bezpečnostními reflexními prvky

4. září 2017

Královéhradecký kraj se dlouhodobě snaží zajistit bezpečnost pro nejohroženější části populace, mezi které patří i malí školáci. I letos proto prvňáci v Královéhradeckém kraji dostali během zahájení školního roku startovací balíček s bezpečnostními reflexními prvky.

„Navzdory svému věku a nedostatku zkušeností se světem dospělých jsou školáci často nuceni se pohybovat v silničním provozu, mnohdy i na špatně osvětlených místech a podél komunikací, které nejsou doplněny chodníkem ani cyklostezkou,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán, který se dnes zúčastnil zahájení školního roku na Základní škole a Mateřské škole Josefa Gočára v Hradci Králové, kam malé školáky a jejich rodiče přišel pozdravit a popřát hodně štěstí do prvních krůčků jejich školních let.

Kromě hejtmana vyrazili mezi školní lavice v první školní den školy i další členové Rady Královéhradeckého kraje. Náměstek Martin Červíček navštívil ZŠ Komenského v Náchodě, náměstkyně Martina Berdychová ZŠ pro neslyšící Štefánikovu v Hradci Králové.

Čtěte také

Součástí balíčku je například odrazové sklíčko v podobě semaforu s uchycením, které si děti mohou připevnit na svůj batoh, kolo či jako přívěšek na klíče.

První školní den ZŠ Gočárova

Balíčky byly distribuovány prostřednictvím obcí s rozšířenou působností na jednotlivé základní školy. V letošním roce bylo mezi žáky prvních tříd základních škol z celého kraje rozděleno 5 756 balíčků.

Projekt „Bezpečně do školy s Královéhradeckým krajem“ se realizuje již od roku 2014

Je zaměřen na bezpečnost dětí, zejména těch, které nastupují do prvního ročníku základní školy. Každoročně dostávají tyto děti dárek formou kufříku nebo batůžku s další výbavou.

autor: Dan Lechmann
Spustit audio