Průjezd horním centrem Liberce ztíží od pondělí oprava další silnice

18. říjen 2021 09:00

Pro dopravu bude šest týdnů uzavřená část frekventované Jablonecké ulice, konkrétně úsek od křižovatky s Klášterní ulicí po křižovatku s ulicí Na Bídě u bývalé Textilany. Jak uzavírka ovlivní dopravu v centru, zjišťovala redaktorka Jana Švecová.

Řidiči šest týdnů nebudou moct projet úsekem od křižovatky s Klášterní ulicí po křižovatku s ulicí Na Bídě u bývalé Textilany. Důvodem uzavírky je podle mluvčí radnice Jany Kodymové oprava vozovky, kterou má na starosti její vlastník, tedy Ředitelství silnic a dálnic.

Řidiči z této křižovatky nebudou moct pokračovat dál nejen po Jablonecké ulici, ale nedostanou se ani do jednosměrné Humpolecké ulice u Střední textilní školy. Po dobu prací budou moci motoristé jezdit do Humpolecké ulice jen z opačné strany.

Uzavírka ovlivní i provoz městské hromadné dopravy

Objízdné trasy povedou pro linky číslo 21 a 35 až konce listopadu přes ulicí Na Bídě. Autobusy s číslem 21 budou jezdit ze zastávky Fügnerova po objízdné trase ulicí Na Bídě do zastávky Školní, a pak pokračovat po původní trase. Spoje ale nebudou stavět na Šaldově náměstí a zastávce Poliklinika. Náhradní spojení zajistí linky čísla 15, 19 a 57.

Dopravu v centru krajského města komplikuje ještě jedna uzavírka a to v Sokolské ulici pod Šaldovým náměstím. Ta by měla skončit v polovině listopadu, asi o dva týdny dříve než v Jablonecké ulici. Stavaři se tam ale vrátí na jaře, práce jsou rozdělené do dvou let.

Čtěte také

V Sokolské ulici jde o takzvanou sdruženou investici. Na opravách se podílí správci inženýrských sítí, Ředitelství silnic a dálnic a město. Stavbaři tam pracují v úseku od křižovatky se Zhořeleckou ulicí u Malého divadla ke křižovatce s Frýdlantskou ulicí. Letos stihnou udělat jen vodovod, kanalizaci a plyn. 

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související