Provizorní parkoviště u královéhradecké fakultní nemocnice by mělo být hotové ještě letos

9. únor 2018 10:20

Radnice v Hradci Králové pokračuje v přípravách výstavby provizorního parkoviště u fakultní nemocnice. Plocha z betonových panelů nabídne místo pro téměř 250 aut. Město za ni zaplatí necelých 10 milionů korun. 

Jak doplňuje náměstek primátora Jindřich Vedlich z TOP 09, Hradec Králové stále u nemonice uvažuje i o plnohodnotném parkovacím domě: „Provizorní parkoviště je plánováno. Projektuje ho architekt Křelina, který velmi dobře zná celé území. My jsme zadali tři studie na zpracování parkovacích domů. Jedním z nich byla tato lokalita u fakultní nemocnice. Kde chceme vybudovat parkovací dům s kapacitou 700 až 800 parkovacích míst."

Město již delší dobu plánuje rekonstrukci křižovatky Mileta, proti již vydanému územnímu rozhodnutí se však odvolal spolek KOS a hradecký krajský úřad se v dané věci místo rozhodnutí o podaném odvolání sám označil za podjatého.

Čtěte takéNa sídlištích v Hradci chybí parkovací místa, auta brání v práci hasičům

„Nový parkovací dům má smysl postavit až po opravě Milety," řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za investice ve městě.

Město tak chce vybudovat provizorní panelovou plochu, která do doby, než se postaví plánovaný parkovací dům, kapacitu parkování u nemocnice zvýší.

Provizorní parkoviště se bude stavět na místě, které v budoucnu neomezí následnou rekonstrukci křižovatky Mileta.

Parkování (ilustrační foto)

autoři: Milan Baják , luc
Spustit audio

Související