Případ útěku lva a dvou tygrů řeší kriminální policie. Za obecné ohrožení hrozí až 8 let vězení

18. červenec 2018 11:07

Policisté z obvodního oddělení police Chlumec nad Cidlinou v souvislosti s útěkem lva a dvou tygrů z Bioparku na Hradecku včera zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření ze zločinu obecného ohrožení s trestní sazbou od 3 do 8 let. Na místě zasahovaly policejní hlídky, zásahová jednotka a vrtulník. 

VIDEO: Útěk lva a dvou tygrů. Zasahoval i policejní vrtulník. Jak se dostala zvířata z klece?

Útěk lva a dvou tygrů z Bioparku Štít na Hradecku

Je technicky nemožné, aby utekli sami - možná jim někdo pomohl. To říká majitel Bioparku ve Štítu u Chlumce nad Cidlinou, ve kterém utekli dva tygři a jeden lev. Po odchycení šelem případ šetří policie. 

Případ si nyní převzala služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Hradec Králové.

V současné době probíhají výslechy jak zaměstnanců parku, tak i osob, které by k případu mohly poskytnout informace.

Okolnosti, týkající se útěku zvířat, policisté v těchto dnech intenzivně prověřují, spolupracují rovněž s odborem kriminalistické techniky a experty z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Spolupráce probíhá také se Státní veterinární správou.

Policisté rovněž zjišťují, zda se jednalo o nedbalostní nebo úmyslné jednání.

Pondělní útěk lva a dvou tygrů z klecí v Bioparku Štít na Hradecku má podle majitele bioparku Antonína Hnízdila zřejmě na svědomí nějaká třetí osoba mimo biopark. Technickou závadu na kleci nebo to, že by si zvíře klec otevřelo samo, jako příčinu vyloučil. Vyloučil i možnost, že by útěk zvířat mělo na svědomí pochybení některého zaměstnance bioparku. Hnízdil to dnes řekl ČTK. 

autor: Milan Baják | zdroj: Policie ČR
Spustit audio