Při testování veřejnosti antigenními testy pomohou v Královéhradeckém kraji také hasiči

17. prosinec 2020

Při dobrovolném bezplatném testování populace jsou připraveni vypomoci i příslušníci HZS Královéhradeckého kraje. Stávající mobilní odběrový tým, který je složený z řad příslušníků - zdravotnických záchranářů, doplní další skupina hasičů a oba týmy budou vypomáhat přímo v nemocnicích v Královéhradeckém kraji. 

Od pátku 18. prosince 2020 je nasazena jedna dvojice hasičů na odběrové místo ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, druhý tým bude vypomáhat nemocnicím Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje.

Čtěte také

Mobilní odběrový tým HZS Královéhradeckého kraje vyjel poprvé do terénu začátkem listopadu. Od té doby prováděli příslušníci každý den v týdnu odběry především u občanů, kteří se nemohli dostavit do stávajících odběrových center.

Celkem zajistili hasiči odběr asi tisícovky vzorků.

Na jednotlivá místa vyjížděl tým na základě pokynu z operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, které vše organizuje ve spolupráci s krajskou hygienickou stanicí.

Mobilní odběrový tým HZS Královéhradeckého kraje odebral první desítky vzorků

Hasiči zajišťovali v několika případech také plošné odběry v sociálních zařízeních a domovech pro seniory, ty v současné době pokrývá tým Fakultní nemocnice Hradec Králové a dopravní zdravotní služby.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.