Při požáru stodoly v Dubenci na Trutnovsku uchránili hasiči okolní obytné objekty

26. červenec 2019 09:52

Osm jednotek hasičů vyslalo krajské operační a informační středisko k nahlášenému požáru stodoly do obce Dubenec na Trutnovsku, přičemž byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Stodola měla být celá v plamenech a požár se šířil na další dvě obytné budovy, které stály v blízkosti hořícího objektu. 

Jednotky se po svém příjezdu soustředily nejen na likvidaci požáru, ale především na ochlazování obytných budov. Požár se podařilo jednotkám zachytit, po 6. hodině byl lokalizován.

Požár dřevostavby v Trutnově způsobil škodu asi 5 milionů korun. Plameny rodinný dům zničily

Požár dřevostavby v Trutnově způsobil škodu asi 5 milionů korun

Do ulice Na Přebytku v Trutnově spěchalo v neděli 14. července 2019 nad ránem hned pět jednotek požární ochrany, a to na základě ohlášení požáru dřevostavby rodinného domu. Při příjezdu jednotek na místo události se nacházeli všichni obyvatelé mimo objekt, nikdo nebyl zraněn. Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů, plameny však zasáhly celou budovu. 

Díky účinnému hasebnímu zásahu hasiči okolní budovy před plameny ochránili, došlo pouze k ohoření oken a dveří u jedné z nich. Po sedmé hodině se pak jednotky vracely zpět na základny.

Vyšetřovatel hasičů vyčíslil škodu předběžně na asi 450 tisíc korun. Škoda vznikla nejen na objektu samotném, ale také na hospodářském vybavení a na obytné části. Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dvůr Králové nad Labem, Trutnov a Jaroměř a JSDH Hořiněves, Jaroměř, Velichovky, Dubenec a Žireč.

K požáru stodoly došlo v obci Dubenec na Trutnovsku
autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související