Při požáru domu se v noci v Kostelci nad Orlicí zranili tři lidé. Škoda je předběžně 300 tisíc korun

24. leden 2020 09:33

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v patře rodinného domu v Rybářské ulici. Podle oznámení se měl v tu chvíli v prostorách nacházet jeden člověk. 

Osobu se podařilo hasičům zachránit, s popáleninami ji transportovali do požárem nezasažených prostor a předali ji do péče ZZS. Ta si převzala ještě dvě civilní osoby s podezřením nadýchání zplodin hoření.

Čtěte také

Nejvážněji byl zraněn čtyřiadevadesátiletý muž, který utrpěl popáleniny na více částech těla. Záchranáři jej převezli na popáleninové centrum v Praze. Jedenašedesátiletá žena a dvaadvacetiletý muž se nadýchali kouře a skončili v rychnovské nemocnici, uvedl mluvčí zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Lokalizace požáru byla oznámena do několika málo minut, hasiči zároveň odvětrávali objekt a odpojili jej od elektrického proudu. Jednotky pak spolupracovaly s vyšetřovatelem hasičů, vynášely z místnosti ohořelý nábytek, likvidace události byla oznámena v 01:16 hodin.

Vyšetřovatel hasičů se nyní zabývá příčinou vzniku požáru, škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Hodnoty představující asi 2,7 milionu korun se podařilo hasičům uchránit.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Častolovice.

autor: baj | zdroje: HZS Královéhradeckého kraje , ČTK
Spustit audio

Související