Převrácený kamion s řepou zablokoval silnici I/11 mezi Lípou nad Orlicí a Česticemi na Rychnovsku

25. listopad 2020 19:47

K dopravní nehodě kamionu, který převážel řepu, byli vysláni profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolné jednotky z Týniště nad Orlicí a Kostelce nad Orlicí. Nehoda se stala na silnici č. 11 mezi Lípou nad Orlicí a Česticemi, komunikace byla kvůli převrácenému autu a vysypanému nákladu neprůjezdná. 

Na místě spolupracovali hasiči s Policií ČR a zástupci Správy a údržby silnic, při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Čtěte také

Překládku vysypané řepy zajišťoval řidič havarovaného automobilu. Jednotky zajistily místo události a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru. Z auta unikly provozní kapaliny.

Na místo události byl vyslán technický kontejner z královéhradecké centrály, který je mimo jiné vybaven technickými prostředky na přečerpání pohonných hmot.

Z převráceného nákladního auta odčerpali hasiči asi 300 litrů nafty, dále odčerpali asi 100 litrů hydraulického oleje. Následně provedla specializovaná firma za asistence jednotek vrácení vozidla zpět na kola.

Převrácený kamion s řepou zablokoval silnici I/11 na Rychnovsku

Menší množství nafty uniklo mimo komunikaci do příkopu, o této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí. Jednotky se na závěr postaraly o úklid vozovky i její oplach.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související